Andosa nektarin
Kód: 11501
Az Andosa nektarin gyümölcse igen nagy, aromás, piros színű. Húsa sárga, édes és nagyon finom, magvaváló. Fája közepes növekedésű és nagy terméshozam jellemzi. Közkedvelt fajta, mivel gyümölcsei sokoldalúan felhasználhatóak: nem csak frissen fogyasztva, de kompótnak, lekvárnak vagy süteményekbe sütve is kiváló. Öntermékeny, télálló fajta. Lisztharmatra kevésbé fogékony.
Jelenleg nem rendelhető
Várható: 2023-08-15
Várható: 2023-08-15

Ültetési idő: okt-dec, febr-ápr

Fényigény: Napos, napsütéses

Szállítás: 2 éves oltott csemete
- Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
- A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
- Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
- A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
- A nektarin talajban nem válogat, de a jó tápanyagellátottságú talajon fejlődik a legszebben, min. ültetési távolsága: 3 m.
- Az első 1-3 évben korona alakító metszést végzünk, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben március-április hónapban.
- A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
- Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.