« Vissza az előző oldalra

Hamburgi muskotály szőlő

Kód: 12113

  
Ültetési idő:
október - május / október - november


  
Érési idő:
szep - okt
  
Fényigény:
Napos, napsütéses

  
Szállítás:
oltott, gyökeres vessző



A Hamburgi muskotály az egyik legízletesebbnek tartott csemegefajta, jellegzetes zamatának köszönhetően nagyon közkedvelt. Késői érésű, magas terméshozamú szőlő, fagyra, talajra nem érzékeny, ellenáll a szárazságnak és termése jól tárolható. Nagy méretű, ovális, ropogós bogyói hamvasak, sötétkék színűek, intenzív, muskotályos ízzel és nagyon kellemes aromával. Bor készítésére is alkalmas.
  • A gyökereket kb. 10-15 cm vágjuk vissza.
  • Az ültető gödörnek kb. 40x40x60 cm kell lennie.
  • Az ültető gödör aljára tehetünk trágyát, amelyet takarjunk be pár cm földdel, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül a trágyával.
  • Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont 1-2 cm-rel a föld felett maradjon.
  • Az ültetési távolság min. 1.5 m.
  • Ültetés után 8-10 l vízzel belocsoljuk, majd az oltványokat porhanyós földdel felkupacoljuk. Ez főleg télen nagyon fontos a fagyveszély miatt.
  • Az őszi telepítésnél a vesszőket nem kötelező visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 2 rügyre hagyva. Ebben az esetben fontos újra betakarni porhanyós földdel az esetleges tavaszi fagyok miatt.
  • Ahhoz, hogy bő termésünk legyen minden évben kötelező a tavaszi metszés.
  • Ha betegség jeleit észleli a szőlőn forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0