Kiszállítás árak, információk

Utánvétes fizetés

Számunkra kiemelten fontos ügyfeleink bizalma, így a számla kiegyenlítésére csak a csomag házhoz szállításakor (utánvétes fizetéssel) kérjük őket.

A szállítás és csomagolás költsége

Szakértőinknél csodálatos dísz- és haszonnövényeinket a legjobb kezekben tudhatjuk, így egyáltalán nem mindegy kit bízunk meg azzal, hogy házhoz szállítsák őket Kertkedvelőink otthonaiba.

Növényeink biztonságos házhoz szállítását futárszolgálat végzi. A megfelelő csomagolásnak és biztonságos szállításnak így többlet költsége van, ami 2.400 Ft - független a csomag méretétől és rendeltetési helyétől Magyarország területén belül. Ha a vásárlás értéke eléri vagy meghaladja a 25.000 Ft-ot, a szállítás ingyenes.

A kiszállítási időről

A megrendelt növények szállítása az adott fajták ültetési idejében történik (figyelembe véve az aktuális időjárási viszonyokat is). Ezzel is növényeink egészséges fejlődését igyekszünk támogatni.

Egy megrendelést lehetőség szerint egyszerre küldünk ki, azonban előfordulhat, hogy a rendelt növények ültetési ideje eltér, ezért azt kettő, vagy több alkalommal szállítjuk ki. Ilyen esetekben a csomagolási és szállítási költséget természetesen csak egyszer számítjuk fel Kertkedvelőinknek (az első csomag küldésénél).

A növények állapotáról

A növények kiküldéskor ún. vegetációs állapotban vannak. Ez azért érdekes, mert például egy magas évelő márciusban (kiküldéskor) még nyugalmi állapotban van, lehet, hogy ki sem bújt a földből, így úgy tűnhet, mintha csak egy földel teli cserepet kapott volna.

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ugyanez a növény áprilisban már 1-2 cm magas, májusban – júniusban pedig már kifejlett állapotban van, akár már virágos is lehet.

Ugyanez igaz az őszi időszakban is: a kiszállított növények is igazodnak az ősz jelenlétéhez, így leveleik színpompás sárgás-vöröses-barnás színben pompázhatnak (ahogyan a természet egésze ilyenkor). 

Mikor szállítjuk ki csomagját?

Az optimális ültetési időszak (így a szállítás is), a növények típusától függően a következő:

A szabad gyökerű gyümölcsfákat, bogyós gyümölcsöket és a szőlőoltványokat a fagyok elmúltával, előreláthatólag tavasszal március 1-től, vagy az őszi szezonban lombhullatás után, október 15 körül kezdjük el kiküldeni ügyfeleinknek a csomagokat. Az ültetési idő közvetlenül ezután esedékes.

A virághagymákat tavasszal március 1-től, míg ősszel szeptember 1-től kezdjük kiküldeni – ekkor érdemes el is ültetni őket.

Gyökércsomagolt rózsákat tavaszal március 1-től, míg ősszel október 1-től kezdjük kiszállítani

A konténeres növényeket a fagyok elmúltával tavasszal, ősszel pedig a fagyok beálltáig érdemes ültetni.

A muskátlikat, fagyérzékeny balkonnövényeket és citrusokat tavasszal április 1-től szállítjuk - amennyiben az éjszakai hőmérséklet akkor már meghaladja a 10°C fokot.

Egyéb fontos tudnivalók

Kérjük kiszállításnál vegye figyelembe azt is, hogy mi is függünk az időjárási viszonyoktól, így ahhoz minden esetben alkalmazkodnunk kell.

Célunk, hogy Önhöz minél hamarabb megérkezzenek kertjének legújabb büszkeségei, viszont mivel előrendeléseket veszünk fel, így csomagjaink kiszállításánál figyelembe kell vennünk a rendelések érkezési sorrendjét is.

Termékeink a készlet erejéig, korlátozott mennyiségben rendelhetők, így mindenképp érdemes korán kiválasztania (és megrendelnie) kedvenceit.

Fontos továbbá, hogy a termékadatlapokon és katalógusunkban található fényképek optimális környezetben lévő, már kifejlett növényeket ábrázolnak.

 

0