« Vissza az előző oldalra

Koriander (Coriandrum sativum)

Kód: 33143

  
Ültetési idő:
március-április


  
Virágzási időszak:
júl - aug
  
Fényigény:
Napos, napsütéses

  
Szállítás:
1 csomag/ 2 g.



Erősen elágazó, 40-60 cm magas szárú, egynyári növény. Virágai fehérek vagy halványpirosak. Fűszerként megszárított, sárgásbarnás magjait hasznosítjuk. Felhasználás: kenyerek és pékáruk, mézeskalácsok, édességek, szószok, hús- és vadételek, hús- és sonkapácok, marinádok, likőrök, stb. ízesítésére használjuk. Az indiai konyha jellegzetes fűszere.
Vetésig hűvös, száraz, fagymentes helyiségben célszerű tárolni.
  • Szárazság idején gondoskodjunk megfelelő vízellátásról.
  • A gazdagabb termés érdekében évente tápozható a talaj.
  • Ha betegség jeleit észleli a növényen, forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.
0