« Vissza az előző oldalra

Vaszabi (Wasabi Matsum)

Kód: 46003

  
Ültetési idő:
március - november


  
Virágzási időszak:
máj - jún
  
Fényigény:
Árnyék

  
Szállítás:
konténeres növény



A vaszabi vagy japán vízitorma egy évelő növény, amelyet húsos gyökeréért termesztenek, melyből a híres wasabi paszta készül. Az ínyencek és a japán konyha rajongói előszeretettel fogyasztják ezt a csípős fűszert. A növény levelei ehetőek, salátákhoz használhatók. A vaszabinak árnyékra, mérsékelt éghajlatra, állandó páratartalomra és jó vízelvezetésű talajra van szüksége. Üvegházban vagy cserépben is nevelhető, így könnyebben biztosíthatóak számára az ideális termesztési feltételek. A növény téli védelmet igényel, -5 C fok alatti hőmérsékleteket nem visel el huzamosabb ideig. A vaszabit óvni kell az erős napfénytől és a pangó víztől.
0
Close