Andosa nektarin
Kód: 11501

Ültetési idő:
február - április / október - december
február - április / október - december

Érési idő:
aug ••• - aug •••

Fényigény:
Napos, napsütéses
Napos, napsütéses

Szállítás:
szabadgyökerű 2 éves oltott csemete
szabadgyökerű 2 éves oltott csemete
Az Andosa nektarin gyümölcse igen nagy, aromás, piros színű. Húsa sárga, édes és nagyon finom, magvaváló. Fája közepes növekedésű és nagy terméshozam jellemzi. Közkedvelt fajta, mivel gyümölcsei sokoldalúan felhasználhatóak: nem csak frissen fogyasztva, de kompótnak, lekvárnak vagy süteményekbe sütve is kiváló. Öntermékeny, télálló fajta. Lisztharmatra kevésbé fogékony.
- Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
- A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
- Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
- A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
- A nektarin talajban nem válogat, de a jó tápanyagellátottságú talajon fejlődik a legszebben, min. ültetési távolsága: 3 m.
- Az első 1-3 évben korona alakító metszést végzünk, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben március-április hónapban.
- A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
- Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.