Furmint szőlő
Kód: 12172

Ültetési idő:
március - május / október - november
március - május / október - november

Érési idő:
okt ••• - okt •••

Fényigény:
Napos, napsütéses
Napos, napsütéses

Szállítás:
oltott, gyökeres vessző
oltott, gyökeres vessző
Az egyik legismertebb borszőlő a minőségi borok kedvelői körében. Magas savtartalma miatt remek édes és száraz borok is készülhetnek belőle. Fürtje középnagy vagy nagy, tömött, sokszor hengeres alakú, a bogyók sárgászöldek, vastag héjúak, napfényben enyhén rózsás árnyalatot is kaphatnak. A Furmint jellegzetessége, hogy termése hosszú tenyészidőt kíván, október közepe táján érik be, de sokáig a tőkén tartható, így páratlan aszúborok is születhetnek belőle.
- A gyökereket kb. 10-15 cm vágjuk vissza.
- Az ültető gödörnek kb. 40x40x60 cm kell lennie.
- Az ültető gödör aljára tehetünk trágyát, amelyet takarjunk be pár cm földdel, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül a trágyával.
- Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont 1-2 cm-rel a föld felett maradjon.
- Az ültetési távolság min. 1.5 m.
- Ültetés után 8-10 l vízzel belocsoljuk, majd az oltványokat porhanyós földdel felkupacoljuk. Ez főleg télen nagyon fontos a fagyveszély miatt.
- Az őszi telepítésnél a vesszőket nem kötelező visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 2 rügyre hagyva. Ebben az esetben fontos újra betakarni porhanyós földdel az esetleges tavaszi fagyok miatt.
- Ahhoz, hogy bő termésünk legyen minden évben kötelező a tavaszi metszés.
- Ha betegség jeleit észleli a szőlőn forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.
- A magnélküli fajták kicsit fagyérzékenyek, ezért gondoskodjunk a megfelelő téli védelmükről.
Ajánlott termékek
Hasonló termékek
- Kód: 12208
Sauvignon blanc szőlő
- Kód: 12148
Othelló szőlő
- Kód: 12173
Trebbiano Toscano szőlő
- Kód: 12205
Ottonel muskotály szőlő