« Vissza az előző oldalra

Pepino Gold balkondinnye (Solanum muricatum)

Kód: 14064


  A Pepino Gold balkondinnye egy egzotikus gyümölcs kuriózum. Termései oválisak, változó méretűek a  héja sima, aranysárga, lila csíkokkal. A gyümölcshús édes, lédús, íze hasonló a dinnyéhez és a körtéhez. A gyümölcs krémes állagú, és apró, magokat tartalmaz, amelyek ehetőek.
A Pepino Gold jól növekszik a jó vízelvezetésű, szerves anyagokban gazdag talajokon. A gyümölcsöt akkor lehet betakarítani, amikor a héj aranysárgára színeződik. A gyümölcsöt általában nyersen fogyasztják, de felhasználható különféle kulináris készítményekhez, például gyümölcssalátákhoz, turmixokhoz, desszertekhez és sós ételekhez is. A gyümölcsök vitaminokban (főleg C-vitaminban) és ásványi anyagokban gazdagok. Levelei sötétzöldek, virágai halványsárga árnyalatúak, néha lilás foltokkal. A növény nem télálló, így teleltetni kell egy világos 10-15C hőmérsékletű helységben.
 


Ár: 2900 Ft

  
Ültetési idő: március - november


  
Érési idő:
aug - szep
  
Fényigény: Napos, napsütéses

  
Szállítás: konténeres növény

  • A cserépben lévő növényeket tavasszal ajánlott átültetni nagyobb cserépbe, nem szükséges minden évben, csak 2-3 évente.
  • Ne rázzuk le a földet a gyökerekről, azzal együtt helyezzük az új edénybe, aztán földdel jól takarjuk be és öntözzük meg.
  • Napos, meleg helyen ajánlott tartani.
  • Nem ajánlott gyakran vagy sokat tápozni, mert ez a növény erőteljes növekedését idézi elő, viszont így csökkeni fog terméshozama.
  • Tavasz közepétől ősz elejéig a szabadban, napon tartható.
  • Télen világos, 10-15 C fokos helyiségben célszerű tartani.
  • Ha betegség jeleit észleli a növényen forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0