« Vissza az előző oldalra

Grönlandi tulipán

Kód: 32113


A Grönlandi tulipán elegáns megjelenésével könnyedén elnyeri a tulipánok kedvelőinek figyelmét: kecses szirmai a rózsaszín legszebb árnyalatait vékony zöldes csíkozás foglalja keretbe. Szára vastag, erős, így kitűnő vágott virág. Nem csak kertünkben, de balkonunkon, sőt akár lakásunkban is gyönyörűen mutat! Későn nyíló fajtaként tavasz végén hozza gyönyörű virágát. A csomagban 10 virághagymát talál majd. Érdekesség a Grönlandi tulipánról: A Triumph és az egyszerűbb későn virágzó tulipánok kereszteződéséből jött létre a tulipánok egy olyan egyedi csoportja, melyek fő jellemzője a szirmokon fellelhető zöld csíkozás. A csodálatos Grönlandi tulipán tehát egyike ezen csoport tagjainak.
 


Jelenleg nem rendelhető
Várható: 2024-08-15

  
Ültetési idő: szeptember - december


  
Virágzási időszak:
ápr - máj
  
Fényigény: Napos, napsütéses

  
Szállítás: 10 db./ 1 csomag

 • A virághagymákat ültetésig hűvös, sötét, száraz helyiségben célszerű tárolni. Kérjük, bontsa ki a csomagolást, hogy szellőzhessenek a gumók.
 • Az ültetési mélység: 8-10 cm, a hagymák közötti távolság: 10-20 cm.
 • A tulipán a laza, jó vízáteresztő képességű talajt szereti, ha túl nedves, kötött a talaj, a hagymák megrohadhatnak.
 • A tulipánhagymákat hegyes végükkel fölfelé helyezzük a földbe.
 • Akkor vágjuk le a virágokat, leveleket, amikor már azok elszáradtak, így ezekből a tápanyagok visszahúzódnak a hagymába.
 • A tulipánhagymák télállóak, nem igényelnek védelmet a fagyok ellen, kivéve ha cserépbe ültetjük őket, ebben az esetben a cserép falát be kell takarni.
 • 3-4 évente tanácsos felszedni és szétültetni a hagymákat, hogy nagyobb virágot fejlesszenek.

Ajánlott termékek


  Hasonló termékek

  0