« Vissza az előző oldalra

Húsos som (Cornus mas)

Kód: 13616


A som a szeder, a málna és az áfonya mellett az egyik legkeresettebb erdei gyümölcs. Szeptemberben érő, élénkpiros, tojásdad alakú gyümölcse kellemesen édes-savanykás ízű, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Felhasználható lekvárok, zselék, szörpök, öntetek, savanyúságok, bor és pálinka készítésére, valamint aszalt gyümölcsként. Különösen vad húsok mellé kiváló. Hosszú életű, öntermékeny, télálló, betegségekkel szemben ellenálló. Dekoratív bokra kevés törődést igényel és igen jól tűri a városi környezetet is. Kora tavasszal gyönyörű, sárga virágernyőket nyit, amelyek látványos díszcserjévé teszik hasznos, értékes gyümölcsű növényünket.
 


Ár: 3500 Ft

  
Ültetési idő: március - november


  
Érési idő:
szep - szep
  
Fényigény: Napos, napsütéses

  
Szállítás: 30/40 cm

  • A cserépben lévő növényeket az év bármely szakában elültethetjük, kivéve ha fagyos a talaj.
  • Ássunk a cserép méreténél kicsivel nagyobb gödröt, és jól locsoljuk be.
  • Nyomkodjuk meg a cserép falát, így próbáljuk kivenni a növényt.
  • Ne rázzuk le a földet a gyökerekről, azzal együtt helyezzük az ültető gödörbe, aztán földdel jól takarjuk be és öntözzük meg.
  • A som talajban nem válogat, min. ültetési távolság: 3 m. A kifejlett növény 4-6 m magas.
  • Szárazság idején gondoskodjunk megfelelő vízellátásról.
  • A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
  • Az idősebb példányokon tavasszal ritkító metszést ajánlott végezni.
  • Ha betegség jeleit észleli a növényen forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0