« Vissza az előző oldalra

Piros Chasselas szőlő

Kód: 12140

  
Ültetési idő:
március - május / október - november


  
Érési idő:
szep - szep
  
Fényigény:
Napos, napsütéses

  
Szállítás:
oltott, gyökeres vessző



A Piros Chasselas szőlő egyike a legkedveltebb csemegeszőlő-fajtáknak. Nem is csoda, hiszen aki egyszer megízleli ennek a különleges, roppanó húsú, intenzív ízvilágú szőlőnek pirosas termését, azonnal beleszeret. Korai érésű fajtaként ráadásul már szeptember elején fogyasztható és mivel kettős hasznosítású fajta, jó minőségű bor készítésére is alkalmas. Bőtermő, jó fagy- és szárazságtűrő és rothadással szemben ellenálló. Érdekesség a Piros Chasselas szőlőről: A Piros Chasselas szőlőt a világon számos szőlőtermesztő országban ismerik és kedvelik. Vezető szerepét ráadásul szakértők szerint a jövőben is sokáig megtarthatja.
  • A gyökereket kb. 10-15 cm vágjuk vissza.
  • Az ültető gödörnek kb. 40x40x60 cm kell lennie.
  • Az ültető gödör aljára tehetünk trágyát, amelyet takarjunk be pár cm földdel, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül a trágyával.
  • Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont 1-2 cm-rel a föld felett maradjon.
  • Az ültetési távolság min. 1.5 m.
  • Ültetés után 8-10 l vízzel belocsoljuk, majd az oltványokat porhanyós földdel felkupacoljuk. Ez főleg télen nagyon fontos a fagyveszély miatt.
  • Az őszi telepítésnél a vesszőket nem kötelező visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 2 rügyre hagyva. Ebben az esetben fontos újra betakarni porhanyós földdel az esetleges tavaszi fagyok miatt.
  • Ahhoz, hogy bő termésünk legyen minden évben kötelező a tavaszi metszés.
  • Ha betegség jeleit észleli a szőlőn forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0