Piros húsú alma
Kód: 11101
Kívül-belül piros alma: nem csak a héja, de a húsa is szép piros. Aromás,
ízletes és édes, így frissen is fogyaszthatjuk,de különboző receptek tökéletes
hozzávalójaként is szolgálhat. Készíthetünk belőle gyümölcslevet,
gyümölcssalátát, pitét és egyéb süteményeket. Más almafajtákhoz képest
15-20%-al több antioxidánst tartalmaz. Bőtermő fajta. Napos helyre ajánlott
ültetni.
Ár: 5500 Ft

Ültetési idő: február - április / október - december

Fényigény: Napos, napsütéses

Szállítás: 2 éves oltott csemete
- Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
- A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
- Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
- A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
- Az alma igen sokféle talajon megél, min. ültetési távolsága: 2,5-3 m.
- Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben, február-március hónapban.
- A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
- Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.