« Vissza az előző oldalra

Pölöskei muskotály szőlő

Kód: 12114

  
Ültetési idő:
március - május / október - november


  
Érési idő:
szep - szep
  
Fényigény:
Napos, napsütéses

  
Szállítás:
oltott, gyökeres vessző



A magyar nemesítésű Pölöskei muskotály csemegeszőlő szeptember közepén hozza hatalmas fürtjeit, melyeken sárgás, hamvas, ropogós bogyókat nevel. Édes, muskotályos ízéről híres termése jól szállítható és tárolható, igen piacos, ráadásul kettős hasznosítású fajta, lédús gyümölcséből friss szőlőlé préselhető vagy nagyon zamatos must és bor is készíthető. Magja alig érezhető, így asztali fajtának is kiváló. Fagytűrő képessége jó, rothadásra és egyéb gombás betegségekre nem fogékony, ezért permetezés nélkül is sikeresen termeszthető, biofajta.
  • A gyökereket kb. 10-15 cm vágjuk vissza.
  • Az ültető gödörnek kb. 40x40x60 cm kell lennie.
  • Az ültető gödör aljára tehetünk trágyát, amelyet takarjunk be pár cm földdel, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül a trágyával.
  • Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont 1-2 cm-rel a föld felett maradjon.
  • Az ültetési távolság min. 1.5 m.
  • Ültetés után 8-10 l vízzel belocsoljuk, majd az oltványokat porhanyós földdel felkupacoljuk. Ez főleg télen nagyon fontos a fagyveszély miatt.
  • Az őszi telepítésnél a vesszőket nem kötelező visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 2 rügyre hagyva. Ebben az esetben fontos újra betakarni porhanyós földdel az esetleges tavaszi fagyok miatt.
  • Ahhoz, hogy bő termésünk legyen minden évben kötelező a tavaszi metszés.
  • Ha betegség jeleit észleli a szőlőn forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0