Sauvignon blanc szőlő
Kód: 12208
Ültetési idő:
március - május / október - november
március - május / október - november
Érési idő:
okt ••• - okt •••
Fényigény:
Napos, napsütéses
Napos, napsütéses
Szállítás:
oltott, gyökeres vessző
oltott, gyökeres vessző
A Sauvignon Blanc az egyik legismertebb borszőlő. Fürtje tömve van puha, olvadó bogyókkal, melyekből jellegzetes, világhíres, testes, minőségi fehérbor készíthető. Íze és illata erős és sajátos. Növekedése erőteljes, termőképessége közepes. Talajban nem válogat, közepesen érzékeny a fagyra, szárazságra és rothadásra..
- A gyökereket kb. 10-15 cm vágjuk vissza.
- Az ültető gödörnek kb. 40x40x60 cm kell lennie.
- Az ültető gödör aljára tehetünk trágyát, amelyet takarjunk be pár cm földdel , hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül a trágyával.
- Az oltványokat úgy kell elültetni, hogy az oltási pont 1-2 cm-rel a föld felett maradjon.
- Az ültetési távolság min. 1.5 m.
- Ültetés után 8-10 l vízzel belocsoljuk, majd az oltványokat porhanyós földdel felkupacoljuk. Ez főleg télen nagyon fontos a fagyveszély miatt.
- Az őszi telepítésnél a vesszőket nem kötelező visszavágni csak tavasszal, egyik erősebb vesszőt 2 rügyre hagyva. Ebben az esetben fontos újra betakarni porhanyós földdel az esetleges tavaszi fagyok miatt.
- Ahhoz, hogy bő termésünk legyen minden évben kötelező a tavaszi metszés.
- Ha betegség jeleit észleli a szőlőn forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.
Hasonló termékek
- Kód: 12153
Királyleányka szőlő
- Kód: 12209
Cserszegi fűszeres szőlő
- Kód: 12173
Trebbiano Toscano szőlő
- Kód: 12212
Medina szőlő



Mégse legyen a kívánságlistámon
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
Ültetési tudnivalók
Ápolási tudnivalók