Hortenziák - az árnyékos kertek királynője!

A hortenzia a leglátványosabb díszcserjék egyike, mely garantáltan magára vonja a figyelmet. Nagy virágaival gyönyörűen betölti a kert egy jelentős részét.

Az árnyékos kertek királynője

A hortenzia sok más növényen túltesz nagy méretű virágainak köszönhetően. Úgy mutat a kert árnyékos részében a többi a növény társaságában, mint egy igazi királynő az alattvalói között. A virágok mérete mellett egy másik aduász a kezében a bő színválaszték: makulátlan fehértől kezdve a rózsaszín, lila, kék, indigó, zöld vagy akár piros több árnyalatában kapható. Hadd osszunk meg kedves Vásárlóinkkal egy titkot: a hortenzia virágának színe nagyban függ attól, hogy milyen talajba van ültetve. A talaj savanyúsága befolyásolja a színt, ezért fontos, hogy ültetéskor tőzeget is használjunk, majd időnként speciális tápot is adjunk növényünknek.

Számtalan fajta

A hortenziák virágának nem csak színe, de formája is látványos. Rengeteg fajtában válogathatunk: léteznek kerek, kúpos, sima vagy teltvirágú hortenziák is.

Fényigény és öntözés

A hortenziáról tudni kell, hogy az árnyékos vagy félárnyékos helyeket kedveli. Napra azért nem javallott ültetni, mert a nagy kánikulában az erős napsütés hatására hamar kiszáradhat. Ilyenkor azt tapasztaljuk, hogy lekonnyad. Így jobban járunk, ha árnyékos helyre ültetjük hortenziánkat.

Az öntözés szintén nagyon fontos, mivel a hortenzia szereti a vizet. Figyeljünk oda, hogy rendszeresen öntözve legyen. A legjobb napszakasz ebből a szempontból a reggel, amikor érdemes közvetlenül a gyökereket öntözni.

Összegezve:

–      A hortenziát árnyékos vagy félárnyékos helyre kell ültetni.

–      Ha a talaj nem elég savanyú, akkor a virágok színe veszít intenzitásából.

–      A hortenzia szereti a vizet, ezért gyakran kell öntözni.

–      Sövénynövényként is megállja a helyét, mivel igen nagy méretű díszcserje.

–      Egész nyáron át virágzik. A virágai lehetnek kerekek vagy kúpos alakúak, és több különböző színben pompáznak.

Gazdag hortenzia választékunkat itt találhatod

             


0