« Vissza az előző oldalra

Vilmos körte

Kód: 11210


A Vilmos körte az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb fajta. Fája közepes növekedésű, közepesen sűrű koronát nevel, mely a termés súlya alatt enyhén szétterül. Korán termőre fordul és rendszeresen terem, átmenetet képez a nyári és az őszi körtefajták között. Középnagy vagy nagy termése 160-220 g közötti. Húsa fehér, illatos, lédús, muskotályos zamatú. Héja vékony, teljes éréskor halványsárga, napos oldalán enyhe pírrel. Frissen szedve finom és egészséges desszert, közkedvelt a gyermekek és pici babák körében. Porzófái: Clapp kedveltje, Bosc kobak, Conference, Packham`s Triumph.
 


Ár: 4400 Ft

  
Ültetési idő: okt-dec, febr-ápr


  
Érési idő:
aug - aug
  
Fényigény: Napos, napsütéses

  
Szállítás: 2 éves oltott csemete

  • Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
  • A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
  • Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
  • A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
  • A körte tápanyagban gazdag talajt szeret, szárazságtürő, min. ültetési távolsága: 2,5-3 m.
  • Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben, február-március hónapban.
  • A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
  • Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Kapcsolódó termékek


Hasonló termékek

  • Piros Vilmos körte

    Kód: 11211
    A Piros Vilmos egy kedvelt, nyárvégi körte. Fája közepes növekedésű, korán termőre fordul, érési ideje 5-10 nappal a hagyományos Vilmos fajta előtt van, augusztus második felében. Teljes...
  • Bosc kobak körte

    Kód: 11202
    A Bosc kobak egy igen kiváló minőségű, elismert csemegefajta. Gyümölcsének húsa sárgásfehér, igen lédús és nagyon finom, édes zamatú. Zöldessárga színű héját barna rozsda borítja...
  • Clapp kedveltje körte

    Kód: 11205
    Gyümölcse igen nagy méretű, sárga színű, napos oldalán enyhén pirosas. Terméshúsa lédús, nagyon ízletes. Elsősorban friss fogyasztásra javasolt, de hűtőkamrában is jól eltárolható...
0