« Vissza az előző oldalra

Piros húsú Vampira alma

Kód: 11122

  
Ültetési idő:
február - április / október - december


  
Érési idő:
szep - okt
  
Fényigény:
Napos, napsütéses

  
Szállítás:
2 éves oltott csemete



Különleges, piros belsejű almafajta. Bár első ránézésre nem különbözik a megszokott almafáktól, a Vampira a gyümölcs leszedése után fedi fel titkát. A Vampira termése nemcsak kívül, hanem belül is piros. A fényes, élénk piros héj alatt ízletes, pirosas hús található, és csak egy kis rész marad fehéres a magház közül. A Vampira alma lédús, aromás, édes-savanykás. Friss fogyasztásra is kiváló, és vöröses árnyalatú gyümölcslé, püré és kompót is készíthető belőle.
  • Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
  • A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
  • Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
  • A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
  • Az alma igen sokféle talajon megél, min. ültetési távolsága: 3 m.
  • Az első 1-3 évben korona alakító metszést, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben, február-március hónapban.
  • A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
  • Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0