10 tipp a díszfüvek használatára a kertben

Az elképesztően sok színben és méretben kapható díszfüvek nagy lehetőségeket rejtenek magukban egy kert számára. Rendkívül lényeges az Ön térségéhez megfelelő fajtákat választani (az őshonos fajták képezik a legjobb választást), egyes díszfüvek ugyanis elburjánzhatnak. Akár szeretné lecserélni a háza előtti gyepet, akár egy meghitsséget nyújtó falra vágyik, akár egyszerűen egy gyönyörű kompozícióval szeretne gazdagodni, az alábbiakban bemutatunk Önnek 10 módozatot, ahogyan használhatja kertje környékén ezeket a sokrétű növényeket.

1. Erősítsen meg egy városi teret a szabad levegőn egy minipázsittal az, hogy városban lakik, nem jelenti azt, hogy zöld terület nélkül kell élnie. Hozza létre saját pázsitját egy kisebb téren, személyre szabva, bőségesen megtelítve dús és puha díszfűvelígy egy bámulatos hátteret fog létrehozni szabadtéri pihenőhelyének, amely biztosan négylábú barátai kedvence lesz.

2. Tompítsa a zajokat és a szeleketahogy a szellő a hosszú füvek, nádak között fúj, pihentető háttérhangzást hoz létre egy városi kertben. Egy szabad levegőn kialakított pihenőhely körüli, magas díszfűből létrehozott fal ugyanakkor védelmet tud nyújtani a szél ellen, kényelmesebbé és kellemesebbé téve a kint töltött időt.

3. Hozzon létre egy védőfalata legjobb eredményekért válasszon egy vízszintesen növő fajtát, mint amilyen a Pampafű vagy a Bambusz. Habár a díszfüvek nem tudják egy magas fal teljes intimitását nyújtani, egy nagyranövő fű alkotta fal a virágzási szezonban egy kis nyugalmat és meghittséget tud biztosítani egy pihenésre szánt helynek, dokknak vagy egy úszómedencének, miközben beengedi a fényt is.

4. Használja könnyen nevelhető szegélyként őket a hosszú sétányok széle vagy a járdaszegélyek karbantartása sokba kerülhet. Egyszerűen tartható (ugyanakkor mutatós) megoldásként válasszon egyetlen fajta díszfüvet a hosszuk kiegészítésére, ahelyett, hogy keverné az ágyás- és az évelőnövényeket.

Fajta: Mexikói árvalányhajez a fajta rendkívül szárazság- és fagytűrő. Nagyon dekoratív aranyszínű, pelyhes végeivel, és ideális szegélyekre.

5. Helyettesítse háza előtti gyepétha buja díszfüvekre cseréli udvari gyepét, csökkenti a munkát (nem kell többé gyepet nyírni) és nem pazarolja a vizet. Különböző méret- és színvariációkat kombinálva ezek különleges pluszt tudnak hozzáadni a látványhoz, a hagyományos pázsitokkal ellentétben.

6. Extra intimitás a homlokzati tornácra a magasabb díszfűfajták intimitást tudnak kölcsönözni a verandának vagy pihenőhelyének, anélkül, hogy bekerítenék ezeket. Az egész éven át tartó, különleges hatásért figyeljen arra, hogy a megfelelő növény kiválasztása előtt tudakozódjon arról, hogyan fognak kinézni a szóban forgó fajták a különböző időszakokban.

7. Jó kiegészítője a rusztikus stílusnak – van egy raktár, farm vagy rusztikus üdülőház a birtokán? A magas füvek, amelyek külsőjükben a búzára hasonlítanak és nem hajlamosak elburjánzani, modern jelleggel járulnak hozzá a falusi arculathoz.

Fajta: Pampafűmivel egy magas díszfű, hoszzúkás, bojhos, halványrózsaszín és krémfehér, kalász formájú virágokkal, tökéletesen fog illeni annak az épületnek a rusztikus jellegéhez, amely mellé ültetve lesz.

8. Kontrasztos kompozíciót nyer a díszfüvek bolyhos levélzete megszelidíti a kerítések, sétányok és falak durva struktúráját. Engedje, hogy díszfüvei szétáradjanak az ültetési terület szélén, ez kiváló módja a sétányok vagy járdák megszelidítésének.

9. Vibráló színekkel gazdagítja összeállítását egyes füvek, mint a Vattacukorfű bolyhos, színes virágokba borulnak késő nyártól őszig.

Fajta: Vattacukorfű Az USA északi oldalán őshonos Vattacukorfű díszfű kötegekben nő, így nem fogja elárasztani azt a területet, ahova a többi növény el van ültetve.

10. Pázsitot hoz létre udvarában ha az ültető területhez megfelelően vannak kiválasztva, az őshonos sások (muharok, tarackbúza) jó alternatívát kínálnak egy könnyen kezelhető pázsit létrehozásához (gyakran nem igényelnek nyírást), tökéletesek nagy felületek betakarására az udvarban. A Carex fajta, például a testacea, különösen alkalmas erre a célra.

Fajta: Carex testacea Új Zélandon őshonos növány narancssárga színben, amely fagyálló és jó vízelvezetésű talajt igényel. Ahhoz, hogy megőrizze karakterisztikus színét, napos helyre kell ültetni.

            


0