A csodálatos bazsarózsák

Nem véletlen, hogy nagyon sokan a bazsarózsákat tartják a tavaszi kert királynőinek! Kedves, játékos szirmaikkal, gyönyörű virágaikkal és finom illatukkal azonnal elvarázsolnak bennünket. Mi is nagy rajongói vagyunk a bazsarózsáknak! Nem is csoda, hogy most róluk mesélünk neked.

Egy kis biológia óra

A bazsarózsa (Paeonia) az ún. bazsarózsafélék (Paeoniaceae) családjába tartozó nemzetesség. Nevével ellentétben nem közeli rokonai a rózsaféléknek, csupán hozzájuk hasonló virágzata miatt kapta a „rózsa” tagot.

Többségük lombhullató és lágy szárú, ugyanakkor ma már (szerencsére!) fás szárú fajták is megtalálhatóak a kertekben.

Kínálatunkban megtalálod egyaránt a gyönyörű fás szárú fajtákat  és a lágyszáruakat is Imádjuk őket!

Miért szeretik annyian a bazsarózsákat?

A válasz igen egyszerű: amellett, hogy gyönyörűek, illatosak, nagyon könnyű a nevelésük, hiszen a legtöbb éghajlaton jól érzik magukat. Kis odafigyeléssel és sok-sok szeretettel akár 70-80 évig is élhetnek!

Így válassz helyet a bazsarózsádnak!

A bazsarózsák szeretik a napfényt, így érdemes napos, félárnyékos helyet keresned új kedvenced számára (ahol legalább 6 órán át éri napfény). A talajjal kapcsolatban nem túl válogatósak, ugyanakkor náluk is érdemes odafigyelni a vízelvezetésre. Egy rosszabb vízelvezetésű talajban ugyanis a gyökereik – hasonlóan sok más növényhez – könnyedén rothadásnak indulhatnak.

Három év múlva lesz kifejlett növény

A bazsarózsák általában az első két évben nem – vagy csak pár darabbal - ajándékoznak meg minket gyönyörű virágaikkal, ugyanakkor a harmadik évtől már kifejlett, „felnőtt” növényként díszeleg kertünkben.

A Sweet Garden tippje

Az újonnan szerzett (ültetett) bazsarózsáidnál érdemes 2-3 évet várni azelőtt, hogy csokornak vágnád álomszép virágait. Ha picit türelmes vagy, akkor később igen bő virágzással és aktív növekedéssel, fejlődéssel ajándékoz meg téged kedvenc bazsarózsád.

          


0