A különleges fás bazsarózsák nyomában

Az illatos bazsarózsákat nagyon sokan szeretik és választják kertjük díszeként. Most azonban egy közeli rokonukat, a fás szárú bazsarózsákat fogjuk bemutatni. Ezek az izgalmas lombhullató cserjék gyönyörű, illatos virágaikkal kápráztatják el a kert látogatóit. Ismerjük hát meg őket közelebbről!

Az igazi különlegességek kedvelőinek

A színpompás bazsarózsák már nagyon sok kert büszke díszei hazánkban, ugyanakkor csak kevesen ismerik a fás szárú változatukat. Ezek a különleges, lassú növekedésű lombhullató cserjék meghálálják a türelmünket és nagyon sokáig megörvendeztetnek bennünket virágaikkal. Tökéletes választások hát a különlegességek kedvelőinek!

Kínai hegyvidékeinek kincse

A fás bazsarózsák (Paeonia suffruticosa) Északnyugat-Kína erdős területeiről származik. Az itteni üde, lomboserdők tisztásain vadon éltek ugyanis az első példányok belőlük. Mi most igazi újdonságként említjük, ugyanakkor Kínában és később Japánban már több mint 2000 éve szeretik és termesztik ezeket a csodálatos virágos cserjéket.

Színpompás színek egy apró cserjén

A fás szárú bazsarózsák lélegzetelállító virágai egy apró cserjén tündökölnek késő tavasztól fogva. Virágainak ma már számos változatát ismerjük: vannak extrém dús, középtelt és egyszerűbb virágú változatok. Színekben a fehértől, a világos és sötét pink-en, liláson át egészen a sötét bordóig válogathatunk.

Miben mások, mint a hagyományos bazsarózsák?

A hagyományos bazsarózsákkal szemben az egyik legfeltűnőbb tulajdonságuk a szárukban keresendő. Erősebb, fás száruk lassabb növekedést, ugyanakkor stabil, hosszú évekig tartó stabil élettartamot eredményez.

Tudnivalók az ültetésről

Miután átvette a futártól a csomagját (melyet előzőleg gondosan előkészítettünk önnek), látni fogja, hogy már most egy fejlett, konténeres növény boldog tulajdonosává vált.

Gyönyörű fás bazsarózsáját az év bármely szakaszában elültetheti, amikor nem fagyos a talaj (kb. március-november). Ehhez első lépésként ásson egy, a konténer méreténél nagyobb üreget és jól locsolja meg! Vegye ki a növényt a konténerből úgy, hogy nyomkodja meg annak falát! Fontos, hogy ne rázza le a földet a gyökerekről, hanem azzal együtt ültesse el kertjének új büszkeségét! Végül fedje jól be földdel és öntözze meg!

 

                                 0