A Top 5 legillatosabb kerti növény

A különböző virágok illatai kellemes hangulatot varázsolnak kertünkben egy idilli környezetet, hol nyugodtan eltölthetünk egy kis időt, ahol szívesen szeretünk lenni.

Ültetéskor válasszunk különböző virágzási idejű növényeket, hogy egész évben pompásan illatozzon kertünk. Ültessünk olyan növényeket amelyek szeretik a meleget, mint például a levendula, ültessük a ház északi oldala köré és kerítsük körbe kövecskékkel vagy kisebb kerítéssel hogy még erősebben érezzen az illatuk. Ültessük a növényeket közel a teraszhoz, hogy egész éjszaka érezzük a nyugtató hatásukat.

1. Levendula - a levendula elragadtat minket a mesés virágaival július elejétől egészen szeptember végéig. Illata sokáig megmarad még elszáradása után is. 

2. Illatos lonc – virágai elvarázsolnak az egyedi édes illatukkal. A hagyomány úgy tartja, hogy védi, oltalmazza azt a helyet ahová ültetve lett, kedveli a napos, meleg helyeket. 

3. Jezsámen - a jázmin kevés gondozást igényel, melynek levelei élénk zöldek és tavasszal illatos, kecses virágok borítják. Kedveli a fényt, a napos helyeket. 

4. Orgonaa közismert orgona illata egyre kevésbé fordul elő modern kertekben viszont jelen van a hagyományos kertekben. Sokféle illata ismert ennek a közkedvelt, fagyálló díszcserjének. Nedves talajt kedvelő növény, mely a fagy elmúltával virágzik.

5. Tündércserje - télen mikor minden más növény nyugalmi állapotban van, a tündércserje akkor kápráztat el bennünket csodaszép sárga-aranyszínű virágaival, melyek a kopasz ágakon gyönyörűen ragyognak a téli napsütésben, finom, élénk illatot árasztva. 


0