Az egész nyáron át virágzó kert titkai

A kert egész nyáron át virágozhat, a titka csupán egy kis tervezés és a megfelelő növények kiválasztása. Fedezzük fel együtt azokat a növénykategóriákat, amelyek segítségével színes és illatos virágpompa fogja borítani a kertet a nyári hónapok folyamán.

Rózsák – stílus és illat

A rózsák igazi klasszikusoknak számítanak a díszkertekben, hiszen hosszú időn át virágoznak, és változatos színű és formájú virágokkal nyűgöznek le. Májustól egészen az első fagyokig hozzák virágaikat, ezzel garantálva hogy egész nyáron át pompázni fog a kert. A rózsák nem csak esztétikus virágaik színeivel, hanem vonzó illatukkal is meghódítják a kertészek szívét. És nemcsak a külterek, hanem a belterek díszei is lehetnek, hiszen csodásan mutatnak vázában és különböző virágkompozíciókban is.

Virághagymák – elbűvölő színek

A tavasszal elültetett virághagymák színes és életteli kertet eredményeznek nyárra. A liliomok júniusban és júliusban hozzák fenséges és illatos virágaikat. A kardvirágok júliusban és augusztusban pompáznak, míg a dáliák júliustól akár az első őszi fagyokig is virágoznak. A kardvirágok virágzási időszakának meghosszabbítására a legjobb mód az, ha a hagymáikat nem mind egyszerre ültetjük el, hanem szakaszosan, 2-3 hetes időközönként.

Díszcserjék – struktúra és egyensúly

A díszcserjék egész évben struktúrát és színt adnak a kertnek, és sok közülük látványos nyári virágzással kecsegtet. A nyári orgona júliustól hozza színpompás virágait, melyek mágnesként vonzzák a pillangókat. A cserjés pimpó az év melegebb hónapjaiban szüntelenül ontja magából bájos virágait. A kerti hortenziák pedig mutatós, egész nyáron át tartó virágzással nyűgöznek le.

Évelő növények –gyönyörű virágok évről évre 

Az évelők a hosszasan virágzó kert kialakításának alapelemei közé tartoznak. A kasvirág egész nyáron át díszíti a kertet az élénk színű virágaival, a margitvirágok sziporkáznak a nyári napsütésben, a levendula pedig már kora nyáron hívogat a kertbe, hogy megnyugtasson kellemes és összetéveszthetetlen illatával.   

Futónövények – függőleges szépségek 

A futónövények függőleges elemmel bővítik a kertet, és vonzó virágaikkal és lombjukkal borítják be a falakat, lugasokat vagy kerítéseket. A trombitafolyondár, a klemátisz és a futólonc csodálatos képviselői a nyáron virágzó futónövények csoportjának, amelyek lenyűgözően szép, virágos hátteret biztosítanak és egyben kellemes árnyékot is nyújtanak a forró nyári napokon.


0