Egyszerű és könnyű finomságok eperből
A tavasz egyik kedvenc gyümölcse az eper. Frissen fogyasztva, illetve feldolgozva is nagyon zamatos. Elkészítettünk két egyszerű, de ugyanakkor nagyon ízletes receptet, ebből a mennyei gyümölcsből.
Epres túrókrémes deszert
Hozzávalók:
-
500 g eper
-
150 ml tejszínhab
-
150 g túró
-
8 csapott kanál porcukor
-
vanília aroma
Elkészítése:
Előkészítünk 4 poharat, vagy kelyhet
A felét az epernek két kanál porcukorral összeturmixoljuk. Az így kapott masszát szétosztjuk a már elkészített kelyhekben.
A tejszínhabot felverjük, majd hozzáadjuk a túrókrémet, 4 kanál porcukrot és a vanília aromát. Jól összekeverjük és ráöntjük az eper masszára.
A megmaradt epreket feldaraboljuk, hozzáadjuk a két kanál porcukrot, majd a túrókrémre helyezzük.
Milkshake eperből.
Hozzávalók:
-
6-8 db érett eper – nagyságától függően
-
250 ml joghurt vagy tej
-
2 kiskanál méz
Elkészítése:
Az epreket vágjuk össze kis kockákra, majd a tejjel vagy a joghurtal tegyuk a turmixgépbe és adjuk hozzá a mézet és addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Öntsük poharakba és kész! Ha krémesebbre szeretnénk, használjunk magasabb zsírtartalmú joghurtot tej helyett.