Hogyan ültesse színpompás virághagymáit?

Ellenőrizze virághagymái egészségét!

Az első és talán a legfontosabb, hogy amikor megkaptuk a virághagymákat mindig ellenőrizzük le, hogy nem sérültek-e. Mivel van egy 14 napos visszavásárlási garanciánk így ha sérülést észlel rajtuk, mi kicseréljük őket. Viszont ha azután észleli a problémát, hogy elültette őket, sajnos már nem tudunk segíteni Önnek. Ennek igen egyszerű oka van: a földbe ültetve a virághagymák fejlődését számos külső hatás befolyásolhatja.

Hova ültessük virághagymáinkat?

Virághagymáinkat mindig alaposan megmunkált, gyommentes és tápanyagokban gazdag földbe ültessük! Fontos azonban, hogy ültetés előtt a földet ne trágyázzuk, mert a hagyma elrohadhat.

Milyen mélyre ültessük a hagymákat?

Van egy általános szabály, amit ilyenkor alkalmazhatunk, mégpedig, hogy a virághagymák hosszának három-négyszerese legyen az ültetés mélysége. A sekélyre ültetett hagymák ugyanis könnyen kifordulhatnak a földből. A túl mélyre ültetett hagymák pedig nem hajtanak ki.

A helyes ültetési mélység megtalálásában ráadásul segítségünkre van a hagymás tasakokon feltüntetett útmutatás is.

A lyukakat ültető kanál segítségével ássuk ki. Lazítsuk meg a talajt a lyuk alján és szórjunk bele egy kis kristályos homokot. Ha a kert talaja agyagos, akkor a lyuk oldalán is lazítsuk meg a földet. A lyukba helyezett hagymát jól temessük be, és óvatosan nyomkodjuk le körülötte a talajt.

Tipp: Virághagymáinkat soha ne elszórtan, hanem sűrűn, egymáshoz közel ültessük, mert így a virágzás idején sokkal szebben, csokorként mutatnak.

                   

Viraghagyma ultetes


0