Hozza előre a tavaszt!

Mindannyian tudjuk milyen nehéz kivárni a tavaszi virágok ébredezését. Van azonban egy praktikánk, aminek hála egy kicsit felgyorsíthatjuk a folyamatot. Megmutassuk?

Az ősszel ültetett virághagymák minden évben szükségük van a hűvös, téli időszakra, hogy tavasszal újra meseszép virágzásba kezdhessenek. A következő kis trükkel befolyásolhatjuk ezt náluk:

Válasszunk még most virághagymát

Még akár december közepéig megtehetjük, hogy kedvenc virághagymáinkkal eljátszuk ezt a trükköt. Első lépésben válassza ki a virágoztatni kívánt virághagymákat: https://sweetgarden.hu/viraghagymak-es-magvak 

Irány a hűtő!

Ha azt szeretnénk, hogy már február végén-március elején gyönyörködhessünk virághagymáinkban, akkor a hagymákat már most tegyük a hűtőszekrényünk zöldséges rekeszébe – ott ugyanis nagyjából állandó a hőmérséklet. Így azt érzik majd, máris eljött a tél.

Néhány hét múlva

Nagyjából 5-6 hét elteltével vegyük ki virághagymáinkat a hűtőszekrényből, és ültessük őket cserépbe. A szoba melegét a tavasz melegének érzik majd, így azonnal meg is kezdik tavaszi ébredésüket.

Miközben kint még hideg van

Noha még a szabadban nem érezzük a tavasz melegét, otthonunkba már elhozták azt csodálatos virághagymáink.0