Levendula szörp

Egészen biztosan mindenki hallott már a levendula számos felhasználási módjáról, de vajon tudták e hogy a gasztronómiában is igen közkedvelt növény. Rendkívüli íze, különlegessé teszi a süteményeket, lekvárokat, salátákat készítenek még belőle zseléket, szörpöket és jégkrémet is. Mi most a levedula szörp receptét hoztuk el néktek

Hozzávalók:

5 l víz

2 jó nagy csokor levendula

2 kg cukor

1 evőkanál citromsav

Elkészités:

A vizet a cukorral felforraljuk. Ha a cukor feloldódott, beletesszük a levendulát, és kevergetve 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a citromsavat, még egyszer átforraljuk és lefedve egy napig állni hagyjuk. Másnap gondosan leszűrjük, újból felforraljuk, kis üvegekbe töltjük. Az üvegeket lezárjuk és 20 percig gőzöljük. Sötét hűvös helyen tároljuk.

Szódával vagy ásványvízzel hígítva különleges üdítő ital, amely nem csak ízével, de szép színével is elbűvöl. Ünnepi alkalmakra félsszáraz pezsgővel felöntve, jégkockába fagyasztott virágocskával felejthetetlen pillanatokat szerezhetünk vele!


0