Medvehagymás pogácsa

Előbújtak az első medvehagymalevelek és mivel a szezonja egy rövidke időszak, így igyekszünk minden évben új receptekkel kísérletezni. Legújabb kedvencünk: a medvehagymás pogácsa. Nálunk mindenki imádta, így most elhoztuk nektek is a receptet:

HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

  • 100 ml tej
  • 1 mk cukor
  • 20 g élesztő
  • 500 g liszt
  • 2 tk só
  • 250 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 100 ml tejföl
  • 100 g trappista sajt
  • 2 csokor medvehagyma

A TETEJÉRE

  • 1 db tojás
  • 30 ml tej

ÍGY KÉSZÍTSÉTEK:   A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

A lisztet elkeverjük a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tojásokkal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és az egészet összekeverjük.

A medvehagymát felaprítjuk, ha nagyon vastag a szára vége, azt levágjuk. Hozzákeverjük a tésztához, majd 10 percen keresztül dagasztjuk. Nedves konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük. Alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk 2,5 centi vastagságúra. A tojást elkeverjük a tejjel, megkenjük a kinyújtott tésztát, és éles késsel 3-4 mm mélyen beirdaljuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a pogácsákat.

180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük őket.

Jó étvágyat!

           




0