Miből építsünk szép sövényt?

Egy jól kiválasztott és megfelelően telepített sövénynek akár évekig élvezhetjük jótékony árnyékát és takarását, mindamellett, hogy elképesztő látványt nyújthat kertünkben.

A hagyományos sövényeket már mindenki ismeri, de milyen lehetőségek rejlenek más növényekben?  Hiszen rengetegen teszik fel a kérdést magunknak, hogy miből telepítsünk otthon, magunk is szép sövényt kertjeinkben?!

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy miért is ültetünk sövényt: takarásnak, elválasztónak, vagy csak kertünk elképesztő kiegészítőjének. Virágzó sövényre, lombhullatóra vagy örökzöldre vágyunk? Elképesztően sok fajta és akár elképesztően sok kombináció is lehetséges. 

De mik is a lehetőségeink?

Hagyományos fajták

A hagyományos fajtákat feltehetőleg már mindenki ismeri, hiszen idetartozik: a Leylandi hamisciprus, a babérmeggy, a korallberkenye, a fagyal, akár a magyalok fajtái és a tuja is, melyekkel a kertek nagy része akár már büszkélkedik is, hiszen csodálatosabbnál csodálatosabb sövényeket lehet telepíteni belőlük.

Díszcserjék, mint sövények

Természetesen nem kell megállni a hagyományos fajtáknál sem hiszen, álomszép sövényt lehet készíteni: a tamariskából, az aranyesőből, a hortenziából, a mahóniából, a hibiszkuszból, a borbolyából és a tűztövisből is. Különböző díszcserjék, melyekhez különböző báj, különböző szépség társul, de egy ugyanaz: tökéletesek sövénynek is.

Alacsony növésűek

Ha a célunk nem a takarásban rejlik, hanem az elválasztásban, akkor több, alacsony növésű növényekből is tudunk nagyon szép ágyás elválasztó sövényt építeni. Ilyen például: a törpe weigela, az illatos levendula, az osmanthus vagy akár a rózsa is, melyek tökéletes választások lehetnek sövényeknek is.

A sövények meghatározó elemei a kertjeinknek, így bármelyiket is válasszuk: hagyományos, alacsony vagy magas növésű, elképesztő díszei lesznek otthonainknak.

A kínálatunkban található sövénynövényeket itt megtekintheted: https://sweetgarden.hu/disznovenyek/sovenynovenyek

              


0