« Vissza az előző oldalra

Vaszabi (Wasabi Matsum)

Kód: 46003


A vaszabi vagy japán vízitorma egy évelő növény, amelyet húsos gyökeréért termesztenek, melyből a híres wasabi paszta készül. Az ínyencek és a japán konyha rajongói előszeretettel fogyasztják ezt a csípős fűszert. A növény levelei ehetőek, salátákhoz használhatók. A vaszabinak árnyékra, mérsékelt éghajlatra, állandó páratartalomra és jó vízelvezetésű talajra van szüksége. Üvegházban vagy cserépben is nevelhető, így könnyebben biztosíthatóak számára az ideális termesztési feltételek. A növény téli védelmet igényel. A vaszabit óvni kell az erős napfénytől és a pangó víztől.
 


Jelenleg nem rendelhető
Várható: 2024-08-15

  
Ültetési idő: március - november


  
Virágzási időszak:
máj - jún
  
Fényigény: Árnyék

  
Szállítás: konténeres növény

  • A cserépben lévő növényeket az év bármely szakában elültethetjük, kivéve ha fagyos a talaj.
  • Ássunk a cserép méreténél kicsivel nagyobb gödröt, és jól locsoljuk be.
  • Nyomkodjuk meg a cserép falát, így próbáljuk kivenni a növényt.
  • Ne rázzuk le a földet a gyökerekről, azzal együtt helyezzük az ültető gödörbe, aztán földdel jól takarjuk be és öntözzük meg.
  • A minimális ültetési távolság: 30 cm. Magassága kifejlett állapotban: 15-30 cm.
  • Szárazság idején gondoskodjunk megfelelő vízellátásról.
  • A gazdagabb levélzet érdekében évente tápozzuk a talajt.
  • Ha betegség jeleit észleli a növényen forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


    Hasonló termékek

    0