Vaszabi (Wasabi Matsum)
Kód: 46003
A vaszabi vagy japán vízitorma egy évelő növény, amelyet húsos gyökeréért termesztenek, melyből a híres wasabi paszta készül. Az ínyencek és a japán konyha rajongói előszeretettel fogyasztják ezt a csípős fűszert. A növény levelei ehetőek, salátákhoz használhatók. A vaszabinak árnyékra, mérsékelt éghajlatra, állandó páratartalomra és jó vízelvezetésű talajra van szüksége. Üvegházban vagy cserépben is nevelhető, így könnyebben biztosíthatóak számára az ideális termesztési feltételek. A növény téli védelmet igényel. A vaszabit óvni kell az erős napfénytől és a pangó víztől.
Jelenleg nem rendelhető
Várható: 2024-08-15
Várható: 2024-08-15
Ültetési idő: március - november
Fényigény: Árnyék
Szállítás: konténeres növény
- A cserépben lévő növényeket az év bármely szakában elültethetjük, kivéve ha fagyos a talaj.
- Ássunk a cserép méreténél kicsivel nagyobb gödröt, és jól locsoljuk be.
- Nyomkodjuk meg a cserép falát, így próbáljuk kivenni a növényt.
- Ne rázzuk le a földet a gyökerekről, azzal együtt helyezzük az ültető gödörbe, aztán földdel jól takarjuk be és öntözzük meg.
- A minimális ültetési távolság: 30 cm. Magassága kifejlett állapotban: 15-30 cm.
- Szárazság idején gondoskodjunk megfelelő vízellátásról.
- A gazdagabb levélzet érdekében évente tápozzuk a talajt.
- Ha betegség jeleit észleli a növényen forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.